ITKP2004 Viestintä ja vuorovaikutus sosiaalisessa mediassa (2 op)
Kuvaus
Sisältö
Sosiaalisen median käsitemäärittely; viestintä informaation siirtona, merkitysten muodostamisena sekä yhteisyyden rakentamisena; symboliset ja toiminnalliset yhteisöt; sosiaalisen median palvelugenret ja niiden määrittely; digitaalisten viestintäkanavien ja teknologiavälitteisen viestinnän analyysin perusteet; osallistumisen epätasapaino ja toimijajoukkojen käyttäytymismalleja; sosiaaliset verkostot; sisältöjen viraaliteetti ja meemiteoria; joukkoistaminen ja osallistaminen sekä sosiokulttuurinen häiriköinnin/pilailun tuomat haasteet.
Suoritustavat
Opiskelija katsoo luentotallenteet ja tekee niihin liittyvän Google Sheets -pohjaisen tehtäväpaketin. Linkit tallenteisiin, oheismateriaalit sekä tehtävät julkaistaan kurssin Google Drive -kansiossa: https://bit.ly/itkp2004-2004
2 opintopisteen työmäärä jakautuu seuraavasti:
1 op: luentotallenteet (n. 20 h)
1 op: Itsenäisesti suoritettava tehtäväpaketti
Arviointiperusteet
Arvosana 1–5 / hylätty, perustuu tehtäväpakettiin.
Osaamistavoitteet
Kurssilla tutustumme sosiaalinen media -ilmiöön ja -käsitteeseen ensin teoreettisella tasolla edeten konkreettisiin tapoihin tarkastella ja luokitella sosiaalisen median digitaalisia toimintaympäristöjä sekä niissä tapahtuvaa viestintää ja vuorovaikutusta.
Kurssi antaa valmiuksia opiskelijoille jotka ovat kiinnostuneet mm. sosiaalisen median sisältöjen tai toimintaympäristöjen suunnittelusta ja kehittämisestä sekä niihin liittyvästä tutkimuksesta.
Kurssin suoritettuaan…
– Opiskelija osaa tarkastella sosiaalista mediaa analyyttisesti erilaisista viestintäteoreettisista viitekehyksistä ja pystyy vertailemaan ja argumentoimaan erilaisia ilmiön määrittelytapoja sekä arvioimaan niiden soveltuvuutta eri tutkimuskonteksteihin.
– Opiskelija saa valmiuksia erilaisten viestintäkanavien ominaisuuksien analyysiin ja luokitteluun sekä teknologiavälitteisen viestinnän tarkasteluun.
– Opiskelija tunnistaa erilaisia yhteisömuotoja ja ymmärtää toimijajoukoissa tapahtuvaa osallistumisen epätasapainoa.
– Opiskelija on tutustunut sosiaalisen verkostoanalyysin peruskäsitteisiin ja tunnistaa sisältöjen viraliteettiin vaikuttavia memeettisiä ominaisuuksia.
Lisätietoja
Vastuuopettaja Erkka Peitso
Parhaiten saat vastauksen kysymyksiisi saat viestillä numeroon 0443527797 (tekstiviesti, WhatsApp, Telegram & Signal)
Esitietojen kuvaus
Oppimateriaalit
Luentolinkit oheismateriaalit julkaistaan Google Drive -kansiossa: https://bit.ly/itkp2004-2004