Kasvatustieteiden tohtoriohjelma

Tutkintonimike:
Kasvatustieteen tohtori, Filosofian tohtori
Tutkinto-ohjelman tyyppi:
Tohtoriohjelma
Laajuus:
0 op
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta
Järjestävä organisaatio:
Kasvatustieteiden laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus


Kasvatustieteiden tohtoriohjelma

· kasvatustieteen tohtorin tutkinto, KT

· filosofian tohtorin tutkinto, FT

Kasvatustieteellisten tutkintojen pääaineena on jokin seuraavista: kasvatustiede, aikuiskasvatustiede, erityispedagogiikka tai varhaiskasvatustiede. Tohtorin tutkintoon sisältyy väitöskirja ja 40 opintopistettä muita tohtoriopintoja. Kasvatustieteen tohtorin tutkintoon hyväksytty voi välitutkintona suorittaa kasvatustieteen lisensiaatintutkinnon, josta muiden opintojen osuus on 20 opintopistettä.


Filosofian tohtorin tutkinto on tiedekunnan tarjoama kasvatustieteellinen jatkotutkinto niille, joiden maisterin tutkinnon pääaine ei ole kasvatustieteellinen oppiaine. Sen suorittamisessa noudatetaan soveltuvin osin kasvatustieteen tohtorin tutkinnon suorittamisesta annettuja määräyksiä. Filosofian tohtorin tutkintoon hakevalla täytyy olla suoritettuna joko kasvatustieteen perus- ja aineopinnot tai ohjaajan toimesta kirjallisesti todettu vastaavuus. Lisäksi suositellaan, että opiskelija suorittaa opintojensa aikana kasvatustieteellisiä syventäviä opintoja. 


Osaamistavoitteet

Yliopistolain 558/2009 37 §:n mukaan tieteelliseen tai taiteelliseen jatkotutkintoon johtaviin opintoihin voidaan ottaa opiskelijaksi henkilö, joka on suorittanut 1) soveltuvan ylemmän korkeakoulututkinnon; 2) soveltuvan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon; taikka 3) soveltuvan ulkomaisen koulutuksen, joka asianomaisessa maassa antaa kelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin. Yliopisto voi edellyttää tieteelliseen tai taiteelliseen jatkotutkintoon johtaviin opintoihin opiskelijaksi ottamansa henkilön suorittavan tarvittavan määrän täydentäviä opintoja koulutuksessa tarvittavien valmiuksien saavuttamiseksi.

Jatkotutkintokoulutukseen valinnassa noudatetaan yliopiston ohjeistusta (ks. yliopiston nettisivut koskien hakuaikoja, kielitaitovaatimuksia ja erityisehtoja; Yleiset valintaperusteet). 

Rakenne

Valitse kaikki (40+ op)