XYHH2003 Tutkimusviestintä (3 op)

Opinnon taso:
Muut opinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Monikielisen akateemisen viestinnän keskus
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Opintojakson aikana opiskelija työstää kandidaatintutkielmaansa. Opintojakso tukee opiskelijan tutkielman kirjoittamisen valmiuksia ja kehittää monipuolisesti tutkimusprosessissa tarvittavia taitoja. Näin opiskelija saa varmuutta ja motivoituu kehittämään taitojaan tutkimustekstin kirjoittajana.

Opintojakson sisällölliset painopisteet ovat kirjoittaminen osana tutkimusprosessia, tutkimustekstin rakentuminen sekä tekstien kriittinen lukeminen ja argumentointi.

Opintojaksolla on mahdollista suorittaa kypsyysnäytteen kielentarkastusosuus.

Osaamistavoitteet

Opiskelijan odotetaan syventävän tietämystään tieteellisestä tutkielmasta tekstilajina ja harjaantuvan tieteellisten tekstien lukijana ja kirjoittajana. Hänen odotetaan ymmärtävän, että kirjoittaminen on olennainen osa tutkimuksen tekemisen ja ajattelun prosessia, johon kuuluu palautteen antaminen ja saaminen kirjoitusprosessin eri vaiheissa. Opiskelijan odotetaan osaavan muokata kirjoittamaansa tieteellistä tekstiä hyödyntäen palautetta sekä tietoa tieteellisten tekstien rakentumisesta. Opiskelijan odotetaan ymmärtävän tutkimustekstin eri aineistojen ja oman ajattelun dialogina ja osaavan rakentaa omaa tekstiään argumentoinnin pääperiaatteita soveltaen ja lähdekriittisyyttä osoittaen.

Opintojaksolla on mahdollista suorittaa kypsyysnäytteen kielentarkastusosuus. Jos opiskelija suorittaa kurssin yhteydessä kandidaatintutkintoon kuuluvan kypsyysnäytteen kielentarkastusosuuden, hänen tulee osoittaa kielen hallintaa ja erinomaista kielitaitoa siinä kielessä, jolla hän on saanut koulusivistyksensä (tutkintoasetus 794/2004).

Lisätietoja

Osana opintojakson arviointia todennetaan, että opiskelija on osoittanut asetuksen 794/2004 mukaista kielen hallintaa ja erinomaista kielitaitoa siinä kielessä, jolla on saanut koulusivistyksensä (suomi / ruotsi).

Koulusivistyskielen hallintaan liittyvä suoritus kirjataan opintorekisteriin koodilla XKVX1002 Kypsyysnäytteen kielentarkastus, 0 op.

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Hyväksytty suoritus edellyttää aktiivista osallistumista kontaktiopetukseen ja pienryhmätoimintaan sekä oppimistehtävien tekemistä siten, että opintojakson osaamistavoitteet täyttyvät. Koko opintojakson ja oppimistehtävien arviointiperusteet esitellään tarkemmin opintojakson alkaessa.
Opetusajankohta:
Periodi 1, Periodi 2
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (3 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti

Opetus