KEMS3275 Analyyttinen spektroskopia (2 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021

Kuvaus

Kurssilla perehdytään kiertotalouden epäorgaanisten ja orgaanisten materiaalien analytiikassa käytettävien spektroskooppisten laitteiden toimintaperiaatteisiin sekä analysointimenetelmiin. Lisäksi tarkastellaan sovellustasolla spektroskooppisten menetelmien, kuten AAS, UV-, FTIR, Raman- ja röntgenfluoresenssispektroskopian käyttöä demonstraatioiden muodossa.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää spektroskooppisten menetelmien toimintaperiaatteet ja niiden soveltamisen erilaisissa analyyttisissä tarkasteluissa. Opiskelija kykenee valitsemaan erilaisille näytetyypeille ja näytteille sekä pitoisuustasoille sopivan laitetekniikan.

Työelämätavoitteet:

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee analyyttisen spektroskopian menetelmät ja hänellä on valmiudet käyttää niitä analyyttisinä työkaluina. Opiskelija ymmärtää laitteiden ylläpidon ja huoltotoimenpiteiden merkityksen.

Esitietojen kuvaus

Suositeltava esitieto KEMS3240 Analyyttisten menetelmien syventävä kurssi. Lisäksi suositellaan, että on tehnyt KEMS6880 Analyyttisen kemian syventäviä harjoitustöitä (tai KEMS6800 Uusiutuvien luonnonvarojen ja elinympäristön kemian syventäviä harjoitustöitä).

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Aktiivinen osallistuminen luennoille ja ryhmätyöskentelyyn laitedemonstraatioiden aikana sekä esitelmä loppuseminaarissa.
Opetusajankohta:
Periodi 2
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (2 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi
Työskentelytavat:

Luennot, demonstraatiot laboratoriossa ja loppuseminaari.

Opetus