ANTKOK Study Module in Culture of the Ancient World (15+ cr)

Study level:
Basic studies
Grading scale:
0-5
Responsible organisation:
Department of Language and Communication Studies
Curriculum periods:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023
Elective studies:
Yes
Requires application:
No

Description

Antiikin kulttuurin opintokokonaisuus 15 op on vapaa opintokokonaisuus kaikille yliopistoon opiskelijoiksi hyväksytyille. Opintokokonaisuus voidaan koota vapaasti antiikin kulttuurin opintojaksoista. Opintokokonaisuus voi sisältää myös latinan tai kreikan kielen opintoja. Opinnoissa tutustutaan pääpiirteissään antiikin kulttuurin eri osa-alueisiin.


Opintojen suorittaminen ei edellytä klassisten kielten taitoa, mutta valinnaisiin opintojaksoihin voi sisällyttää myös latinan tai kreikan kielen opintoja. Valinnaisia opintojaksoja voidaan suunnata tukemaan ja täydentämään opiskelijan pääaineopintoja (sovitaan kuulustelijan kanssa).

Opintoja suoritetaan pääasiassa kirjatentein, joihin ilmoittaudutaan Korpissa kohdassa Tentit. Kirjatenttejä voi korvata luentosarjoilla sopimuksen mukaan. Arviointi: Arviointi asteikolla 0-5.

Kirjallisuus: Ks. opintojaksojen luetteloa. Apuneuvoksi nimien suomenkielisen asun ja terminologian osalta suositellaan MMM Antiikin sanakirjaa (suomeksi toimittanut Marja Itkonen-Kaila) ja Antiikin käsikirjaa (toim. Paavo Castrén ja Leena Pietilä-Castrén).

Learning outcomes

Antiikin kulttuurin opintokokonaisuuden suoritettuan opiskelija

- tuntee hyvin antiikin Kreikan ja Rooman historian kulkuja sekä niiden vaikutuksia toisiinsa
- tuntee hyvin antiikin Kreikan ja Rooman kulttuurin eri aloja, niiden vaikutuksen eurooppalaiseen kulttuuriin yleensä ja merkityksen nykykirjallisuudelle, -taiteelle ja -ajattelulle
- ymmärtää latinan kielen käyttöä ja merkitystä myöhempinä aikoina

Structure

Select min. 15 cr