ANTKOK Antiikin kulttuurin opintokokonaisuus (20 op)

Opinnon taso:
Perusopinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Vastuuorganisaatio:
Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta
Opetussuunnitelmakaudet:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020
Valittavissa sivuaineeksi:
Kyllä
Opiskeluoikeus haettava erikseen:
Ei

Kuvaus

Antiikin kulttuurin opintokokonaisuus 20 op on vapaa opintokokonaisuus kaikille yliopistoon opiskelijoiksi hyväksytyille. Opintokokonaisuus voidaan koota vapaasti antiikin kulttuurin opintojaksoista. Opintokokonaisuus voi sisältää myös latinan tai kreikan kielen opintoja. Opinnoissa tutustutaan pääpiirteissään antiikin kulttuurin eri osa-alueisiin.


Opintojen suorittaminen ei edellytä klassisten kielten taitoa, mutta valinnaisiin opintojaksoihin voi sisällyttää myös latinan tai kreikan kielen opintoja. Valinnaisia opintojaksoja voidaan suunnata tukemaan ja täydentämään opiskelijan pääaineopintoja (sovitaan kuulustelijan kanssa).

Opintoja suoritetaan pääasiassa kirjatentein, joihin ilmoittaudutaan Korpissa kohdassa Tentit. Kirjatenttejä voi korvata luentosarjoilla sopimuksen mukaan. Arviointi: Arviointi asteikolla 0-5.

Kirjallisuus: Ks. opintojaksojen luetteloa. Apuneuvoksi nimien suomenkielisen asun ja terminologian osalta suositellaan MMM Antiikin sanakirjaa (suomeksi toimittanut Marja Itkonen-Kaila) ja Antiikin käsikirjaa (toim. Paavo Castrén ja Leena Pietilä-Castrén).

Osaamistavoitteet

Antiikin kulttuurin opintokokonaisuuden suoritettuan opiskelija

- tuntee hyvin antiikin Kreikan ja Rooman historian kulkuja sekä niiden vaikutuksia toisiinsa
- tuntee hyvin antiikin Kreikan ja Rooman kulttuurin eri aloja, niiden vaikutuksen eurooppalaiseen kulttuuriin yleensä ja merkityksen nykykirjallisuudelle, -taiteelle ja -ajattelulle
- ymmärtää latinan kielen käyttöä ja merkitystä myöhempinä aikoina

Rakenne

Valitse 20 op / 55 op