TIES599 Tietotekniikan syventävä harjoittelu (5–12 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Informaatioteknologian tiedekunta
Opetussuunnitelmakaudet:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Kuvaus

Sisältö

Työtehtävät
Harjoittelun voi suorittaa jossain kotimaisessa sijaitsevassa yrityksessä, tutkimuslaitoksessa, virastossa tai yhteisössä. Harjoitteluksi hyväksytyt työtehtävät tulee olla asiantuntijuutta syventävää harjoittelua, joten tavanomaiset toimistotehtävät (kuten tekstinkäsittely, taulukkolaskentaohjelmistojen käyttö tai WWW-sivujen päivittäminen) eivät riitä. Syventävän harjoittelun päämääränä on antaa yleisnäkemys alasta, jolla harjoittelija loppututkinnon suoritettuaan tulee työskentelemään. Työtehtävien soveltuvuus tietotekniikan syventäväksi harjoitteluksi on aina varmistettava etukäteen.

Työn kesto ja opintopisteet
Opintopisteet riippuvat työn kestosta alla olevan taulukon mukaisesti. Työn kestoon lasketaan vain täydet työpäivät (jos työ kokopäiväistä) tai tehdyt työtunnit (jos työ osa-aikaista), ei esimerkiksi viikonloppuja tai muita vapaajaksoja. Yhteensä harjoittelusta voi saada enintään 12 op.

Kokopäiväinen Osa-aikainen Opintopisteet
33 päivää 250 tuntia 5 op
40 päivää 300 tuntia 6 op
47 päivää 350 tuntia 7 op
53 päivää 400 tuntia 8 op
60 päivää 450 tuntia 9 op
67 päivää 500 tuntia 10 op
73 päivää 550 tuntia 11 op
80 päivää 600 tuntia 12 op

Harjoitteluraportti
Harjoittelun päätyttyä siitä kirjoitetaan vapaamuotoinen raportti. Raportin ohjepituus on 5 sivua ja ennen palauttamista se on hyväksytettävä myös harjoittelutyöpaikan esimiehellä. Raportoinnissa tärkeää ei niinkään ole se, mitä harjoittelun aikana on tehty, vaan se, mitä on opittu. Lisäksi harjoitteluraportin laatimisen tarkoituksena on tutustuttaa harjoittelija yrityksen organisaatioon kokonaisuutena, analysoimaan tiedollisia ja taidollisia työelämävalmiuksiaan ja niissä havaittavia mahdollisia puutteita/kehityskohteita, sekä ottamaan kantaa urakehitysmahdollisuuksiin kohdeyrityksessä. Raportin voi koostaa esimerkiksi seuraavanlaisista asioista:
- harjoittelun suorittajan henkilö- ja yhteystiedot
- työnantaja sekä harjoittelun aloitus- ja lopetuspäivämäärät (Jos työsuhde on ollut osa-aikainen, myös selvitys viikottaisesta työajasta tai kokonaistuntimäärästä.)
- organisaation toiminta-ajatus lyhyt katsaus yrityksen kehittymiseen sen perustamisesta lähtien
- yrityksen hallinnollinen organisaatio
- harjoittelijan suorittamat työtehtävät
- työolosuhteet
- omat tiedolliset ja taidolliset valmiudet työtehtävään (Mistä osaamisesta oli hyötyä? Mitkä ovat vahvuuksiasi? Mitä osaamista olisi kaivattu enemmän? Minkälaisia kehittymistarpeita sinulla on?)
- arvio omasta oppimisesta (Mitä osasit ennen harjoittelua? Mitä olet oppinut harjoittelun aikana? Miten viestintä- tai ryhmätyötaitosi ovat kehittyneet? Miten toimintatapasi (esimerkiksi järjestelmällisyys tai huolellisuus) ovat muuttuneet? Vaikuttaako harjoittelun suorittaminen tulevaisuudessa opiskelutapoihisi?
- urakehitysmahdollisuudet kohdeyrityksessä (Millaisia urakehitysmahdollisuuksia yrityksessä on? Mitä tiedollisia ja taidollisia kehitysvaatimuksia nämä edellyttävät?)

Lisäksi raporttiin liitetään kopio työnantajan allekirjoittamasta työtodistuksesta.

Osaamistavoitteet

-

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x
Julkaisematon arviointikohde