KEMS716 Kokeellinen keittiökemia (5 op)
Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020
Kuvaus
Sisältö
Kontekstisidonnainen kokeellinen kemian opetus. Tutustuminen kemian opetuksen integraatioon kemiaa keittiössä -teeman avulla. Elintarvikkeiden ja ruoanvalmistuksen kemia, molekyyligastronomia.
Luennot/ryhmätapaamiset 10 h, laboratoriotyöt pienryhmässä 24 h (6 x 4 h), oppilasvierailujen suunnittelu ja oppilasvierailut 8 h (4 x 2 h), tentti 3 h.
Suoritustavat
Läsnäolo kurssin opetuksessa. Hyväksytysti suoritetut oppimistehtävät.
Arviointiperusteet
Läsnäolo kurssin opetuksessa. Hyväksytysti suoritetut oppimistehtävät.
Kurssin suorittaminen edellyttää aktiivista osallistumista laboratoriotyöskentelyyn ja kurssiin liittyvien tehtävien tekemistä hyväksytysti.
Osaamistavoitteet
Tutustuminen keittiökemian kokeellisiin töihin kemian opetuksen näkökulmasta, kemian opettajan ammattitaidon kehittyminen, kemian sisältöjen oppiminen töiden pohdinnan kautta, raportointitaidon kehittyminen, kokeellisen työskentelyn taitojen kehittyminen.
Lisätietoja
Kurssi opetetaan 3. ja 4. periodeissa.
Esitietojen kuvaus
KEMS701 Kokeellinen kemia koulussa
Oppimateriaalit
jaetaan kokoontumisissa
Suoritustavat
Tapa 1
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x
Julkaisematon arviointikohde