KEMA260 Kandidaattitutkielma (6 op)

Opinnon taso:
Aineopinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Kuvaus

Sisältö

Luonnontieteen kandidaatin tutkinnon aineopintoihin sisältyvä lyhyt kirjallinen opinnäyte. Aiheet perustuvat laitoksella annettavaan aineopintotasoiseen opetukseen ja tutkimukseen, kemian aineenopettajan opintosuunnassa kemian oppimiseen liittyvään teemaan. Tutkielman tarkoitus on perehtyä kirjallisuuden hakuun, tutkimusaineiston käyttöön ja analysointiin sekä tieteellisen raportin laadintaan laitoksen opinnäytteiden kirjoitusohjeen mukaisesti.

Suoritustavat

Kandidaatintutkielman kirjoittaminen ja siihen liittyvä kirjallisuuden hakeminen. Kandidaatintutkielma (kirjallinen ja kokeellinen osa) sisältää noin 15-20 viitettä ja noin 15-25 sivua. Kokeellinen osa eli tutkimusprojekti KEMA250 liitetään osaksi kandidaatintutkielmaa.

Kemian opettajan opintosuunnassa kandidaattitutkielman laajuus on 6 op ja se voi sisältää kirjallisen osan lisäksi kokeellisen osan. Tällöin kirjallinen osa sisältää noin 10 viitettä ja noin 10 sivua tekstiä. Kokeellisen osan työmäärä on laajuudeltaan noin 3 op.

Arviointiperusteet

Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää, että tutkielma täyttää pääosin hyvää osaamista kuvaavat kriteerit seuraavissa osa-alueissa:

1) Aihe: Tutkielman aihe on kuvattu selkeästi ja aiheen rajaus luo kokonaisuuden. Aihe kytkeytyy aikaisempiin tutkimuksiin. Rakenne ja väliotsikointi on looginen. Tutkielman otsikko kuvaa tutkimuksen aihepiiriä ja siitä käy ilmi tutkimukset keskeiset elementit.
2) Kirjallisuuden hallinta: Kirjallisuus on pääosin olennaista tarkasteltavan aiheen suhteen. Kirjallisuus koostuu luotettavista lähteistä ja niihin on viitattu oikealla viittaustekniikalla hyvän tieteellisen käytännön mukaisesti. Pääosa viitatusta kirjallisuudesta on kansainvälisiä vertaisarvioituja lähteitä. Kirjallisuus kattaa opinnäytetyölle asetetut määrälliset tavoitteet.
3) Tieteellinen kirjoittaminen: Työssä on noudatettu kemian laitoksen opinnäytetyön kirjoitusohjetta. Teksti on kirjoitettu selkeällä ja sujuvalla kielellä. Kuvat, taulukot ja yhtälöt on muotoiltu mielekkäästi ja niiden sijoittelu tekstin oheen on järkevä. Niiden määrä ja sisältö ovat tarkoituksenmukaisia. Työ täyttää laajuudellaan sille asetetut määrälliset tavoitteet. Lievät puutteet edellä mainituissa kohdissa voidaan hyväksyä.
4) Tutkimustulosten raportointi: Tutkimustulokset on esitetty selkeästi ja niistä on esitetty johtopäätökset. Viimeistelyssä ei ole lievää suurempia puutteita.
5) Johtopäätösten teko: Tulosten merkitys on ymmärretty. Tuloksista on tehty johtopäätöksiä.
6) Oppimisprosessi: Työ on sujunut asianmukaisesti ja sopimukset ovat pääosin pitäneet.
Opiskelija on osoittanut kohtuullista oma-aloitteisuutta. Työ on pääosin suoritettu aikataulun mukaisesti. Mahdolliset viivästykset ovat perusteltavissa.

Osaamistavoitteet

Kandidaatintutkielman tehtyään opiskelija osaa laatia pienimuotoisen ilmaisultaan selkeän tutkielman ja hallitsee tieteenalalle ominaiset raportoinnin käytännöt. Opiskelija kykenee tieteellisten artikkelien lukemiseen, osaa valita tutkimusaiheen keskeisimmät kirjallisuuslähteet, osaa analysoida ja koostaa lukemastaan keskeisimmän tutkimustiedon ja hallitsee kirjallisuuslähteiden yksilöinnin. Opiskelija ymmärtää tutkimuksen teon (kirjallinen ja kokeellinen) keskeiset vaiheet: tutkimuskysymyksen asettaminen, kirjallisuushaku, aineiston hankinta ja analysointi, kokeellisten menetelmien valinta tutkimusaiheeseen, kokeellisen tutkimuksen suorittaminen ja tulosten tulkinta, tulosten raportoiminen, pohdinta ja johtopäätökset.

Esitietojen kuvaus

Kemian aineopinnot

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x
Julkaisematon arviointikohde