KEMA220 Epäorgaanisen kemian työt (4 op)

Opinnon taso:
Aineopinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Kuvaus

Sisältö

Työt jakautuvat kahteen osaan, joista alkuosa tehdään opetusryhmässä ryhmäkohtaisia aikoja noudattaen (2 x 4h /vk, 6-7 viikon ajan) ja jälkimmäinen osa tehdään parityönä ryhmälle varattuna ajanjaksona. Ryhmävaiheessa käsitellään epäorgaanista kvalitatiivista analyysiä sekä yksinkertaisia synteesejä ja perehdytään erilaisiin analyysi/karakterisointi menetelmiin. Parityö tehdään tutkimusprojekti-luonteisesti sisältäen (1) kirjallisuuteen tutustumisen ja työsuunnitelman laatimisen, (2) tutkimuksen suorituksen laboratoriossa sekä (3) tulosten raportoinnin (ryhmän sisäinen seminaariesitelmä).

Suoritustavat

Laboratorioharjoitusten suoritus, tutkimusprojektin suunnittelu ja toteutus mukaan lukien raportointi suullisen seminaariesityksen ja työselostuksen kautta.

Arviointiperusteet

Vaaditaan: laboratorioharjoitusten suoritus, tutkimusprojektin suunnittelu ja toteutus mukaan lukien raportointi suullisen seminaariesityksen ja työselostuksen kautta.

Osaamistavoitteet

Ymmärtää eri analyysimenetelmiin ja synteesitekniikoihin liittyvät teoreettiset lähtökohdat sekä hallitsee työkohtaisten analyysimenetelmien ja synteesitekniikoiden perustaidot.

Lisätietoja

Kurssille ilmoittautumisen lisäksi myös ryhmiin ilmoittautuminen on pakollista. Kurssi järjestetään vuosittain III ja osittain IV periodissa.

Esitietojen kuvaus

Johdatus laboratoriotöihin (KEMA200) ja Kemian perusteet 1–2 (KEMP111-112).

Oppimateriaalit

KEMA220 Epäorgaanisen kemian työt–moniste; saatavana pdf-tiedostona materiaalikansiosta kurssin Koppa sivuilta.

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x
Julkaisematon arviointikohde