CMBS1102 Solubiologian syventävä teoriakurssi (4 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Bio- ja ympäristötieteiden laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Kuvaus

Sisältö

Kurssin sisältö perustuu pääosin Alberts ym. Molecular Biology of the Cell 6 painos, kappaleisiin 17- 24. Opiskelijoiden edellytetään lukevan opetustapaamisia varten kirjan osat itsenäisesti. Apuna itseopiskelussa voi käyttää myös verkosta saatavissa olevaa luentomateriaalia. Lisämateriaaliksi kurssilla annetaan valittuja tutkimusartikkeleita. Opetustapaamisissa keskustellaan materiaaliin liittyvistä teoreettisista ja kokeellisista periaatteista.

Suoritustavat

Kurssi koostuu itseopiskelusta, keskustelutapaamisista, esitelmistä, verkkotehtävistä ja kurssilla sovitun mukaisesti joko oppimispäiväkirjan tai kuulustelun suorittamisesta. Keskustelutapaamisissa ja esitelmissä on pakollinen läsnäolo.

Arviointiperusteet

BENP1003 ja BENA2017 tai vastaavat tiedot

Osaamistavoitteet

Kurssin suorittamisen jälkeen opiskelija osaa liittää solun toiminnan molekyylimekanismit laajempiin kokonaisuuksiin esimerkiksi monisoluisten eliöiden kehitykseen, kudosten uusiutumiseen, puolustautumiseen patogeeneja vastaan ja syövän syntyyn. Hän osaa esimerkiksi selittää, miten solusyklin säätely, ohjelmoitu solukuolema sekä solujen liitosten ja soluväliaineen säätely liittyvät toisiinsa. Hän osaa arvioidan viimeaikaisia tutkimustuloksia näistä aiheista ja osaa esittää viimeaikaisia tuloksia kirjallisesti ja suullisesti.

Kirjallisuus

  • Alberts, Johnson, Lewis, Morgan, Raff, Roberts, Water; The molecular Biology of the Cell, 6th edition, Garland Science, New York, USA, 2015; ISBN: 978-0-8153-4463-3

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x
Julkaisematon arviointikohde