AIKP1003 Yhteiskunta, työelämä ja yksilö muutosdialogissa (5 op)

Opinnon taso:
Perusopinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Kasvatustieteiden laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Kuvaus

Sisältö

Opintojaksolla tutustutaan työelämän muutokseen, työn ja hyvinvoinnin suhteeseen sekä niihin liittyviin mahdollisuuksiin ja haasteisiin.

Suoritustavat

oppimistehtävä tai verkkokurssi tai tentti

Arviointiperusteet

Arvioinnin perustana ovat toisaalta jaksokohtaiset osaamistavoitteet, toisaalta eri suoritusmuotojen tavoitteet. Oppimistehtävässä ja tentissä on keskeistä se, miten vastauksessa on hyödynnetty vaadittua kirjallisuutta. Hyväksytyssä esseevastauksessa on hyödynnettävä kaikkia vaatimusteoksia ja tentissä on vastattava kaikkiin tenttikysymyksiin. Oppimistehtävävastauksessa edellytetään kirjatiedon muokkaamista ja soveltamista käytäntöön. Tenttien arvioinnissa painotetaan kirjallisuuteen perustuvaa asian sisällöllistä ymmärrystä, kirjatiedon soveltamista ja vastauksen monipuolisuutta. Verkkokurssit edellyttävät aktiivista osallistumista sekä kurssin yksilö- ja ryhmätehtävien suorittamista.

Arvosanakohtaiset arviointikriteerit esitetään Aikuiskasvatustieteen perusopinnot -oppiaineen Koppa-sivuilla ja verkkokurssilla Optima-työtilassa.

Osaamistavoitteet

Opintojakson tehtyään opiskelija osaa:
- tarkastella kriittisesti työelämän muutoksia
- jäsentää työn ja hyvinvoinnin suhdetta
- tunnistaa työelämän mahdollisuuksia ja haasteita yksilön näkökulmasta

Kirjallisuus

  • Kaksi valinnaista tieteellistä artikkelia
  • Lempiäinen, L. & Silvasti, T. (toim.) 2014 Eriarvoisuuden rakenteet: haurastuvat työmarkkinat Suomessa. Tampere: Vastapaino. Saatavana myös e-kirjana.; ISBN: 978-951-768-436-1
  • Kinnunen, U. & Feldt, T. & Mauno, S. (toim.) 2015. Työ leipälajina. Työhyvinvoinnin psykologiset perusteet. Jyväskylä: PS-kustannus. Saatavana myös e-kirjana.; ISBN: 978-952-451-117-9

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x
Julkaisematon arviointikohde