TIES6790 Book Exam or Summary in Educational Technology (2–5 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Description

Sisältö

Opintojaksolla opiskelija suorittaa joko kirjatentin tai laatii kirjareferaatin tentaattorin kanssa erikseen sovitusta teoksesta tai teemasta (useampi teos). Pelkästä kirjallisuuteen perehtymisestä ei anneta erikseen suoritusmerkintää, vaan opintojakson suorittaminen edellyttää aina myös tentin suorittamista tai referaatin kirjoittamista.

Suoritustavat

Kirjatentistä tai -referaatista annettavien opintopisteiden määrä riippuu referoitavan aineiston laajuudesta seuraavasti:

Suomenkielinen teos: jokaista 150-200 sivua kohden 1 op
Vieraskielinen teos: jokaista 100-125 sivua kohden 1 op
Referaatti; 10-15 sivua, 2 op

Esimerkiksi siis 350 sivuisen suomenkielisen kirjan referoinnista kertyy yhteensä 4 opintopistettä.

Arviointiperusteet

Kirjatentin tai -referaatin arvioinnissa keskeistä on kriittinen lähestymistapa ja kuullun tai luetun pohdinta ja perusteltu arviointi. Kirjatentissä tai -referaatissa ei ole tarpeenkaan käsitellä kaikkea mitä kirjassa on sanottu. Keskeistä on kyky nostaa esiin oleellinen ja rajata teksti joihinkin tärkeimpiin teemoihin. Tekstistä käy ilmi se, että kirjoittaja on ymmärtänyt kyseessä olevat asiat ja osaa itsenäisesti arvioida niitä.

Kirjatentissä ja -referaatille on annettu ohje pituus, mutta keskeistä ei kuitenkaan ole kirjoituksen pituus vaan laatu. Toisin sanoen tuore, omaperäinen, kriittinen, uusia ajatuksia herättävä näkökulma aiheeseen ja sen kirjaaminen ulkopuoliselle ymmärrettävään ja vakuuttavaan muotoon.

Learning outcomes

Kirjatentin ja -referaatin tavoitteena on kehittää kriittistä ajattelua sekä kykyä erottaa olennainen epäolennaisesta. Tarkemmat sisällölliset osaamistavoitteet määritellään tapauskohtaisesti kirjallisuudesta sovittaessa.

Additional information

Description of prerequisites

Ei esitietovaatimuksia.

Completion methods

Method 1

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x
Unpublished assessment item